Fuat Oktay: Her türlü ayrımcılığı reddediyor ve taarruzları kınıyorum

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, akşam saatlerinde İstanbul’dan uçakla Konya’ya geldi. birinci vakit içinderda Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Fuat Oktay, ziyaret daha sonrası Konya’ya yapılan yatırımları anlattı.

‘DİNİ NEFRETİ REDDEDİYOR, AKINLARI KINIYORUM’

Ardından Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gençlerle iftar yemeğinde bir ortaya gelen Fuat Oktay, Filistin ve Kanada’daki Müslümanlara yönelik taarruzlara değindi. Oktay, ”Ne yazık ki mübarek ramazan ayında ibadet eden Filistinli kardeşlerimizi gaye alan şiddetin yüreklerimize saldığı acı çabucak hemen dinmeden bugün de Kanada’da Toronto kentinde teravih namazından çıkan Müslümanlara saldırıldığı ve 5 kişinin yaralandığı haberini aldık. Müsamahanın dünyadaki merkezi Mevlana şehri Konya’dan sesleniyor; her türlü ayrımcılığı ve dini nefreti reddediyor, atakları şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

Gençlerin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu belirten Oktay, şöyleki devem etti:

”Cumhuriyetin 100üncü yılına, her vakit daha iyiyi hedefleyen bir vizyonla ve gerimizde bıraktığımız muvaffakiyet kıssalarıyla yürüyoruz. Bu yürüyüşte sizler en büyük zenginliğimiz, gücümüz ve itici gücümüzsünüz. Bugün gençlerimiz kültürden spora, bilimden siyasete her alanda başarılarıyla bizleri gururlandırmaktadır. Seçilme yaşının 18e düşürülmesi, her alanda gençlerimizin önünün açılması ve üniversiteye girişlerde katsayı adaletsizliğinin kaldırılması üzere adımlar gençlerimize duyduğumuz itimadın göstergeleridir. Bu koşulsuz itimadın karşılığında sizlerden beklentimiz; Türkiyenin kalkınma ve yükselme davasına Konyadan bilginizle, vizyonunuzla ve gücünüzle en kuvvetli katkıyı vermenizdir. Dileğimiz, ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoyun ‘Asımın nesli’ olarak tabir ettiği tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan, bu birikimi bilim ve teknikle tamamlayan daha birçok gençlerimizin yetişmesidir. 2053 ve 2071 vizyonumuza sıkı sıkıya sarılıp onları gerçekleştirmek için azmedecek olan sizlersiniz.”

Fuat Oktay, sonrasındasında Sultan Selim Camii’nde teravih namazını kıldı.