Kendinize hiç sordunuz mu bu soruyu? Gerilim, can düşüncesi, öfke, gerginlik, yorgunluk, yalnızlık, depresyon ve derde karşılık olarak yemek yiyorsanız şayet, duygusal boşluğu doldurmak için yemek yiyorsunuz demektir.
• Eşimle tartıştım, sonlarım hayli bozuk.
• Çocuklar sözümü dinlemiyor, gerildim.
• Çok sıkıldım bir şeyler atıştırmalıyım.
• Sevgilimden ayrıldım, buzdolabındaki tatlıyı yersem bu beni memnun edebilir.
Su içsen yarıyor mu?
Tahminen de ruhunu beslenmeyi unuttun, tahminen de kendini sevmiyorsun, ilgisiz mi hissediyorsun? Kendini kıymetsiz mi hissediyorsun? Sevilmediğini mi düşünüyorsun? Aldatıldın mı? Ruhun mu yara aldı? Sen nitekim kendini seviyor musun? Şayet sizde kendinizi bu cümleleri kurarken buluyorsanız. Sormanız gereken en kıymetli soru ‘Gerçekten acıktım mı?’
İki çeşit açlık hissederiz. Fizikî açlık ve duygusal açlık.
• Fizikî açlıkta yavaş yavaş açlık hissi oluşur lakin duygusal açlık hissi bir anda ortaya çıkar.
• Duygusal açlık hissi yaşanırken denetimsizce yemek yeme isteği gelir.
• Fizikî açlıkta birçok vakit sabırlı olarak yemek saati ertelenebilir, açlığa karşı iradeli davranılabilir.
• Lakin duygusal açlığa karşı koymak fazlaca daha zordur.
• Duygusal açlıkta tatlı, hamur işi tüketme isteğiniz artar. Fizikî açlıkta ise sağlıklı, şuurlu seçimler yapabilirsiniz.
• Duygusal açlıkta aç olmadığınız biçimde yemek yersiniz. Fizikî açlıkta ise mide guruldaması, açlık hissi yaşanır.
• Duygusal açlıkta yedikten daha sonra kendinizi hatalı hissedersiniz. Fizikî açlıkta ise pişmanlık yahut suçluluk yaşanmaz.
DUYGUSAL AÇLIĞA DUR DEMENİN 5 YOLU!
STRESLİYSENİZ; yemek yemeyi tercih etmek yerine derin nefes alarak olayları gözden geçirin. Meditasyon yapın.
SIKILDIYSANIZ; sizi eğlendiren şeyleri düşünüp uygulamaya geçin. Açık havada yürüyüş yapın.
GERGİNSENİZ; bitki çayı yahut kahve demleyip, rahatlatıcı bir müzik eşliğinde dinlenin.
KIZGINSANIZ; gücünüzü atabileceğiniz bir spora yönelin, sakinleşmek için yoga yapın.
ÜZGÜNSENİZ; arkadaşlarınızda sohbet edin, hoş anılarınızı düşünün.
Duygusal Açlığınızı yok etmek için bu kelamları yinelayın;
• Bugün eski alışkanlıklarımı bırakıp yerlerine yeni ve güzel olanı alıyorum.
• Hislerimi yemeklerle değil sevgi ile beslemeyi seçiyorum.
• Bilinçaltımdaki olumsuz kodları kaldırıyorum.
• Çok yemek yemeden günlük hayatımı nasıl yaşayacağımı biliyorum.
• Kendimi seviyor ve vücuduma hürmet duyuyorum.
• Günlük olarak hafifçelemenin nasıl hissedildiğini anlıyorum.
• Kilom hakkında hayal kırıklığına uğramadan günlük hayatımı nasıl yaşayacağımı biliyorum.
• Kilo vermenin tarifini anlıyorum.
• Fazla kiloyu nasıl verebileceğimi biliyorum.
• Yaradan tarafınca buna müsaadeli olduğumu
• Bunun mümkün ve inançlı olduğunu biliyorum.
Hibya Haber Ajansı
• Eşimle tartıştım, sonlarım hayli bozuk.
• Çocuklar sözümü dinlemiyor, gerildim.
• Çok sıkıldım bir şeyler atıştırmalıyım.
• Sevgilimden ayrıldım, buzdolabındaki tatlıyı yersem bu beni memnun edebilir.
Su içsen yarıyor mu?
Tahminen de ruhunu beslenmeyi unuttun, tahminen de kendini sevmiyorsun, ilgisiz mi hissediyorsun? Kendini kıymetsiz mi hissediyorsun? Sevilmediğini mi düşünüyorsun? Aldatıldın mı? Ruhun mu yara aldı? Sen nitekim kendini seviyor musun? Şayet sizde kendinizi bu cümleleri kurarken buluyorsanız. Sormanız gereken en kıymetli soru ‘Gerçekten acıktım mı?’
İki çeşit açlık hissederiz. Fizikî açlık ve duygusal açlık.
• Fizikî açlıkta yavaş yavaş açlık hissi oluşur lakin duygusal açlık hissi bir anda ortaya çıkar.
• Duygusal açlık hissi yaşanırken denetimsizce yemek yeme isteği gelir.
• Fizikî açlıkta birçok vakit sabırlı olarak yemek saati ertelenebilir, açlığa karşı iradeli davranılabilir.
• Lakin duygusal açlığa karşı koymak fazlaca daha zordur.
• Duygusal açlıkta tatlı, hamur işi tüketme isteğiniz artar. Fizikî açlıkta ise sağlıklı, şuurlu seçimler yapabilirsiniz.
• Duygusal açlıkta aç olmadığınız biçimde yemek yersiniz. Fizikî açlıkta ise mide guruldaması, açlık hissi yaşanır.
• Duygusal açlıkta yedikten daha sonra kendinizi hatalı hissedersiniz. Fizikî açlıkta ise pişmanlık yahut suçluluk yaşanmaz.
DUYGUSAL AÇLIĞA DUR DEMENİN 5 YOLU!
STRESLİYSENİZ; yemek yemeyi tercih etmek yerine derin nefes alarak olayları gözden geçirin. Meditasyon yapın.
SIKILDIYSANIZ; sizi eğlendiren şeyleri düşünüp uygulamaya geçin. Açık havada yürüyüş yapın.
GERGİNSENİZ; bitki çayı yahut kahve demleyip, rahatlatıcı bir müzik eşliğinde dinlenin.
KIZGINSANIZ; gücünüzü atabileceğiniz bir spora yönelin, sakinleşmek için yoga yapın.
ÜZGÜNSENİZ; arkadaşlarınızda sohbet edin, hoş anılarınızı düşünün.
Duygusal Açlığınızı yok etmek için bu kelamları yinelayın;
• Bugün eski alışkanlıklarımı bırakıp yerlerine yeni ve güzel olanı alıyorum.
• Hislerimi yemeklerle değil sevgi ile beslemeyi seçiyorum.
• Bilinçaltımdaki olumsuz kodları kaldırıyorum.
• Çok yemek yemeden günlük hayatımı nasıl yaşayacağımı biliyorum.
• Kendimi seviyor ve vücuduma hürmet duyuyorum.
• Günlük olarak hafifçelemenin nasıl hissedildiğini anlıyorum.
• Kilom hakkında hayal kırıklığına uğramadan günlük hayatımı nasıl yaşayacağımı biliyorum.
• Kilo vermenin tarifini anlıyorum.
• Fazla kiloyu nasıl verebileceğimi biliyorum.
• Yaradan tarafınca buna müsaadeli olduğumu
• Bunun mümkün ve inançlı olduğunu biliyorum.
Hibya Haber Ajansı