Eski eşini çocuğunun gözü önünde öldüren cani için müebbet mahpus istendi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çal ilçesine bağlı Sazak Mahallesinde 6 Mart 2021 tarihinde meydana gelen olayda; 24 yaşındaki Fatma Kovan, eski eşi Osman A. tarafınca çocuğunun gözü önünde elleri bağlanarak pompalı tüfekle öldürülmüştü. Tutuklu Osman A. hakkında taammüden öldürmeden müebbet mahpus cezasıyla açılanan davanın ikinci duruşması Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık Osman A.’nın SEGBİS ile bağlandığı duruşmaya Fatma Kovan’ın babası Merol Kovan, annesi Seval Kovan ve kardeşi Muzaffer Kovan katıldı. Hakim tarafınca dinlenen sanık Osman A.’nın akabinde şahitlerde dinlendi. Akabinde hakim olayın yaşandığı an bulunan 8 yaşındaki şahit çocuğun psikolog eşliğinde dinlenmesi için Osman A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 24 Mayıs 2022 tarihine erteledi.

“PİŞMAN OLDUĞUNDAN HİÇ BAHSETMEDİ”

Çocuklarının gözü önünde olayın gerçekleştirdiğini ve konutun ortasında de tartışmanın meydana geldiğini belirten baba Merol Kovan, “Mahkememiz 24 Mayıs 2022’ye ertelendi ve karşı tarafın en ağır ceza almasını ben canı gönülden Türk milleti ismine adaletten bekliyorum. Kızım bir süre evvel 2020 yılında ayrılmıştı ancak sanık ailesiyle ve küçük oğluyla tehdit etti. Tabi bunu da almaya gittiğinde kızımı plan kurup hunharca biçimde elini bağlayarak ailesinin gözü önünde öldürmüştür. Evvel içeride arbede etmişle daha sonra kızımın saçını başını yolarak dışarıya çıkartmış. Elini kolunu bağlıyor ve gerisinden yakın aralıktan öldürüyor. Çocuğunun gözü önünde meydana geliyor olay. Sanık içeriden kurtulabilmek için her türlü palavra beyanda bulundu. Pişman olduğundan hiç bahsetmedi” dedi.

“KATİLİN ELİNDEN ÇOCUĞUMU KURTARDIM”

8 yaşındaki torununa kendisinin baktığını ve katilin en ağır cezasını almasını istediğini söyleyen anne Seval Kovan, “Bir acılı anne, evladını kaybetmiş anne olarak adaletin bu biçimde cinayetlerde en ağır ceza vermesini istiyorum. Acılı aile olduğumuz için ‘Kadın cinayetleri artık son bulsun, bitsin’ diyorum. Öteki annelerinde canı yanmasın istiyorum. İçerideki pisliğin en ağır ceza almasını istiyorum. Torunum bende kalıyor esasen. Ben büyüttüm, benim yanımda kaldı. Bu pisliğin kendi ailesi bakmadı çocuğa, ben büyüttüm, ben insan içerisine koydum. En sonunda kızıma bu biçimde katliam etti. Annesini şuanda hangi evlat özlemez ki? 8 yaşında tam anne çocuğu lakin ben onu anne olarak koynumda besliyorum. Katilin elinden çocuğumu kurtardım” sözlerini kullandı.

“BİR daha sonraKİ CELSEDE ÇOCUĞUN DİNLENMESİYLE BÜTÜN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Olayın gerçekleştiği anda 6 yaşında olan çocuğun dinlenmesinin akabinde gerçeklerin büsbütün ortaya çıkacağını belirten avukat Melike İlknur Yurttürk, “Şuanda müşterek çocuğun dinlemesi ile ilgili hazırlık mahkemece yapılıyor. Maalesef dava mevzu olayımız çabucak hemen 6 yaşındaki müşterek çocuğun gözleri önünde meydana gelmişti. Bu sebeple hadisede tüzel manada da şahit sıfatı bulunuyor. Çocuğun bu tanıklığı yaparken en az ziyana maruz kalması, en az travmayla atlatması için gerekli türel hazırlıklar tamamlandıktan daha sonra 24 Mayıs 2022 tarihinde biz hukuk çabamıza devam ediyoruz. Bir daha sonraki celsede çocuğun dinlenmesiyle bütün gerçekler ortaya çıkacaktır. Mahkemenin bu mevzuda en adaletli sonucunı vereceğine olan inancımız tamdır. Sonuna kadar da takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.