Eşine kızıp kirada kaldığı konutu iki defa yaktı! Yakalanınca söylemiş oldukleri şoke etti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Arnavutköy’de itfaiyeyi iki sefer alarma geçiren yangın, İmrahor Mahallesi’nde meydana geldi. Argümana göre, çıkan tartışmanın akabinde konutu terk eden eşine kızan Recep Çakır, alkol aldıktan daha sonra kirada kaldığı konutu ateşe verdi. Gece saat 22.30 sıralarında 3 katlı binanın giriş katında çıkan birinci yangına evvel etraf sakinleri daha sonra da itfaiye müdahale etti. Yangın sırasında Recep Çakır ve ailesinin içeride olduğunu düşünen sokak sakinleri büyük dehşet ve panik yaşadı. İtfaiyenin müdahalesinden daha sonra konutta kimsenin olmadığı ortaya çıktı.

İlk yangının akabinde itfaiyeye birebir adresten bir saat daha sonra yine yangın ihbarı geldi. Gruplar bu gelen ihbara da müdahale ederek alevleri söndürdü. Her iki yangında da üst katlarda oturanlar baht yapıtı yara almadan kurtuldu.

BOŞ YERDE UYURKEN YAKALANDI

Evi, kiracı olarak yaşayan Recep Çakır’ın yaktığını sav eden bina sakinlerinin tabiri doğrultusunda çalışma başlatan polis, etrafta arama yaptı. Bu çalışmalar sırasında boş araziyi denetim eden gruplar, yanan meskene 200 metre uzaklıkta Recep Çakır’ı uyurken buldu. Alkolün tesiri ile sızdığı belirlenen Recep Çakır’ın üzerini arayan polis grupları, kelepçeleyerek gözaltına aldı. Basın mensuplarının “Evi siz mi yaktınız” formundaki sorusuna Recep Çakır, “Ben yakmadım. Burada atlarım var onları denetim etmeye geldim” dedi. Recep Çakır, takım otosuna bindirilerek polis merkezine gdolayıldü.

“BU KONUTTAN GİDERSEN YAKARIM BU EVİ”

Yaşadıkları kaygıyı anlatan konut sahibi Ahmet Hoş, “Bir yıldır burada kiracıydılar. Hurda toplayarak geçimini sağlıyordu. Eşi ile tartıştıktan daha sonra başı hoş bir biçimde gelip konutu bu hale getirdi. Olağanda uygun bir insandı fakat alkolün tesiriyle bu olayı gerçekleştirmiş. Daire artık oturulmaz bir biçimde” dedi. Bina sakinlerinden İremsu Hoş ise, Recep Çakır’ın eşiyle tartıştığını ve eşi konuttan giderken, “Sen bu konuttan gidersen ben buraları yakarım” söylemiş olduğini argüman etti.