Eric Clapton’dan aşı tersi kümeye bağış

Kamelya

New member
Dünyaca ünlü İngiliz blues müzikçisi ve gitaristi Eric Clapton aşı zıddı olduğunu her fırsatta lisana getirmesine karşın, çelişkili hareketleriyle dikkat çekiyor.

Rolling Stone mecmuasında yer alan habere göre, 76 yaşındaki rock müzikçisi, son aylarda tekraren aşı aykırısı kümelere para yardımı yaptı.

Clapton, son olarak, bir konserde “Covid-19 tedbirlerini ihlal ettikleri” için para cezası alan Jam for Freedom isimli kümeye para yardımında bulundu. Clapton, küme için açılan fon hesabına 1360 dolar bağışladı.

Jam For Freedom kümesi, son aylarda Birleşik Krallık’ta düzenledikleri etkinliklerde, Covid-19’la gayret edenleri rahatsız edici içeriklere yer veriyor. Hatta kümenin kesimlerinden birinde “Zehirli aşını olabilirsin” kelamı geçiyor.

MİNİBÜS SATIN ALMA PARASI DA VERDİ

Jam For Freedom’ın kurucu üyesi 27 yaşındaki Cambel McLaughlin, Rolling Stone’a yaptığı açıklamada, Clapton’dan gelen parayı görür görmez latife yapıldığını düşündüğünü söylemiş oldu. Bu yüzden bağışla bağlantılı hesaba bir ileti göndererek, “Bu uydurma olabilir” yazdı. Clapton’dan McLaughlin’e, “Selam, ben Eric, mükemmel iş çıkarıyorsun” karşılığı geldi.

İkili ondan sonrasında telefonda konuştu ve Clapton’ın, konserlere gidebilmeleri için Jam For Freedom kümesine altı kişilik bir transporter minibüsü ödünç vermeyi teklif ettiği öğrenildi. McLaughlin’e göre, Clapton sonrasındasında genç rock’çılara kendi minibüslerini satın alabilmeleri için bir ölçü para verdi.

AŞI OLDUKTAN daha sonra AŞI AYKIRISI OLDU

Jam For Freedom kümesinin toplumsal medya hesabında, Clapton ve McLaughlin’in yan yana olduğu bir fotoğraf paylaşılarak, “Turnemize devam etmemiz için bize otobüsünüzü ödünç verdiğiniz için teşekkürler Eric Clapton. Canlı müzik mirasınıza devam edeceğiz!” denildi.

Clapton, son devirlerde corona virüs aşısını eleştirdiği için manşetlere çıkıyor. Mayıs ayında Clapton, İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca aşısının kendisi üzerinde “felaket” bir tepki gösterdiğini sav etti.

Aşı aykırısı eylemcilere yazdığı bir mektupta Clapton, “Ellerim ve ayaklarım dondu, uyuştu ve yandı. İki hafta boyunca parmaklarımı kullanamadım. tekrar asla çalamayacağımdan korktum” dedi.

Eric Clapton, “periferik nöropatisi” niçiniyle “hiç bir vakit iğnenin sonlarına gelmemesi gerektiğini” de söyleyerek, aşının herkes için inançlı olduğu telaffuzuna karşı çıktığını belirtti.

COVID TEDBİRLERİNE UYGUN KONSER VERDİ

Clapton, “Ailemi faal olarak sevebilmek için pasif isyan yolunu seçiyorum. Artık bildiklerimle susmam zor” diyen Clapton, aşının yan tesirlerini yaşadığı vakitten beri aşı aykırısı olduğunu lisana getirdi.

Müzikçi ayrıyeten, konukların aşı olma zaruriliği gereken rastgele bir yerde performans göstermeyi reddettiğini kamuoyuna duyurdu.

birebir vakitte, geçen ay Eric Clapton’ın New Orleans’taki Smoothie King Center’da bir şov yaptığı ortaya çıktı.

Konserde Covid tedbirlerine uygun olarak, 12 yaşın üstündeki tüm işçi ve iştirakçilerin en azından birinci Covid aşısını vurulmuş olmaları yahut son 72 saat ortasında yapılmış negatif corona virüs testi kararı sunmaları gerektiği ortaya çıktı.