En tanınan Android sürümü belirli oldu: İşte sıralama

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Google, 2018 yılına kadar Android işletim sistemi sürümlerinin kullanım oranlarına ait istatistikleri paylaşıyordu. Lakin şirket son üç yıldır bu bilgiyi sağlamıyor. her neyse ki Android Studio kullanan geliştiriciler, Android sürümlerinin dağılımını gösteren istatistiklere erişme talihine sahipler.

Android Studio‘ya bakılırsa, 2019’da yayınlanan Android 10 Q, bugüne kadarki en tanınan Android sürümü olmaya devam ediyor. İşletim sistemi tüm etkin taşınabilir aygıtların %26.6’sında yüklü. Geçen yılki Android 11 R sürümü %24.2 hisse ile ikinci sırada yer alıyor. Yani neredeyse Android 10’u yakalamış durumda.

Android sürüm dağılımı

Android 9 Pie
%18.2 kullanım oranı ile üçüncü sırada bulunuyor. Listenin sırasıyla %13.7, %6.3 ve %5.1 hisseye sahip Android 8, 7 ve 6 formunda devam ettiğini görüyoruz. Android Studio bilgilerine göre Android sürüm dağılım istatistikleri şöyle:

1. Android 10 Q — %26.5
  2. Android 11 R — %24.2
  3. Android 9 Pie — %18.2
  4. Android 8 Oreo — %13.7
  5. Android 7 / 7.1 Nougat — %6.3
  6. Android 6 Marshmallow — %5.1
  7. Android 5 Lollipop — %3.9
  8. Android 4.4 KitKat — %1.4
  9. Android 4 Jelly Bean — %0.6
Android 12’nin çabucak hemen birkaç hafta evvel yayınlandığı için istatistiklere dahil edilmediğini hatırlatalım. İşletim sistemi şu ana kadar hudutlu sayıda aygıta yüklenebildi. Akıllı telefonların Android 12‘ye toplu geçişi, 2022’nin başından daha erken gerçekleşmeyecek.