Eleştirmişti… Yeni açıklama yaptı

Libero

New member
her insanın gözü önünde oynanan oyunu yorumladığını lisana getiren Aybaba, “Bunlar gerçekler arkadaşlar. İnsanların gördüğü şeyi siz nasıl değiştirebilirsiniz. her insanın gözünün önünde oynanan bir oyun bu. Şayet ben bir teknik adam olarak her insanın gördüğünü görüp söyleyemiyorsam bu biçimde beni eleştirmek lazım hatta beni atın gitsin futbolun dışına çıkarın yani” dedi.

Muhteşem Lig’in 3’üncü haftasında İttifak Holding Konyaspor’u konuk edecek Adana Demirspor, maçın hazırlıklarına yaptığı idmanla başladı. İdman öncesinde teknik yönetici Samet Aybaba, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni bir grup oldukları için her maçın güç geçeceğini belirten Aybaba, “daha sonradan katılan futbolcuların performanslarını, oyun kalitesini yükseltmek istiyoruz. Rakiplerimiz de farklı düşünüyor. Yıldız oyuncular aldılar. Biz bunlara karşı oynayacağız. Ne kadar tesirli olursam, benim bir öyküm olur diye düşünüyorlar. Daha fazlaca koşup, daha epey istiyor. Kıymetli olan rakibin düşündüklerini bizim de yapmamız. Oyuncularımızla konuşuyoruz. Biz de daha epeyce koşup, daha fazlaca isteyip kalitemizle birlikte kazanmak için her şeyi yapacağız” biçiminde konuştu.

“AKİNTOLA, 8-10 HAFTA YOK”

Bu hafta oynayacakları İttifak Holding Konyaspor maçı hakkında da konuşan Aybaba, rakiplerinin fazlaca disiplinli oynayan, coşkulu bir ekip olduğunu söylemiş oldu. Aybaba, “Bizim de tıpkı ciddiyetle koşup devam etmemiz lazım. Bunu ön plana çıkarırsak Konyaspor’u yeneriz diye düşünüyoruz” dedi.

Aybaba, son maçta sakatlanan Akintola’nın da yaklaşık 10 hafta alanlardan uzak kalabileceğini lisana getirdi.

“İNSANLARIN GÖRDÜĞÜNÜ DEĞİŞTEREMEZSİNİZ”

Geçen hafta deplasmanda oynadıkları ve 1-1’lik birliktelikle sonuçlanan Yukatel Kayserispor maçı daha sonrası Mario Balotelli ve Younès Belhanda’nın performanslarını eleştirdiği için gelen yansıları de karşılık veren Aybaba, “Futboldan artık anlamaz oldum arkadaşlar. Saha içi performansıyla ilgili sorulan bir soruya ‘şimdilik bu arkadaşların performansı kâfi değil’ dedim. Bunun gündem olmasını anlamıyorum. her insanın önünde oynanan bir oyun. Biz daha sonra gelip tesiste öteki bir oyun mu oynuyoruz diye ben de merak ediyorum yani. Bunlar gerçekler arkadaşlar. İnsanların gördüğü şeyi siz nasıl değiştirebilirsiniz. her insanın gözünün önünde oynanan bir oyun bu. Bu oyunu herkes de yorumluyor. Şayet ben bir teknik adam olarak her insanın gördüğünü görüp söyleyemiyorsam bu biçimde beni eleştirmek lazım hatta beni atın gitsin, futbolun dışına çıkarın yani” tabirlerini kullandı.

“BALOTELLİ VE BELHANDA İLE KONUŞTUM”

Kaliteli transferler yaptıklarının altını çizen Aybaba, bu oyuncuların katkı yapmalarını beklediklerini tabir etti. Yıldız oyuncuların ligde gösterdiği performansla ulusal ekiplerine geri dönebileceklerini lisana getiren Aybaba “Ben Balotelli ile konuşuyorum. ‘Senin epey daha yeterli performans göstermen benim için senin düşüncen daha önemli’ diyorum. Niçin? ‘Balotelli geldi Adana Demirspor’a. Çok katkı sundu. Biz uzun müddettir sorun yaşayan bir oyuncuyla memnun bir dönem geçirdik.’ bu biçimde dersek bize de kendisine de çağırılırsa ulusal grubuna da artı muharrir. Biz futbol adamıyız. Bunları yalnızca futbolu düşünerek konuşuyoruz. Önünde, gerisinde, yanında kim duruyor diye düşünmek karakterimizde yok. her neyse onu söylüyoruz. Belhanda ile de görüştüm. O da kendisinden mutlu değil. ‘Haklısınız hocam’ dedi. Biz performansı ve grup ruhunu arttırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Grup oyuncularından Tayyip Talha Sanuç ve Britt Assombalonga ise grup olarak galibiyete odaklandıklarını vurguladı.