Dünya Omurilik Felçlileri Günü’nde tekerlekli sandalyeyle empati yaptılar

Manolya

Global Mod
Global Mod
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), “Dünya Omurilik Felçlileri Günü” kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda özel bir aktiflik gerçekleştirdi. TOFD, Milletlerarası Omurga Topluluğu (ISCoS) tarafınca birinci kere 2017 yılında ilan edilen Dünya Omurilik Felçlileri Günü’nde, omurilik felcine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik aktifliklerin yanı sıra engelli bireyler flashmob aktifliği ile keyifli anlar yaşadı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Memleketler arası Omurga Topluluğu (ISCoS) tarafınca 2017 yılında 5 Eylül olarak ilan edilen “Dünya Omurilik Felçlileri Günü” kapsamında mevzuya farkındalık yaratmak gayesiyle bir dizi aktiflik düzenledi. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda TOFD ve engelli bireylerin katıldığı aktiflikte meydana kurulan empati parkurunda vatandaşlar da tekerlekli sandalye ile engelli bireylerin yaşadığı zorlukları deneyimledi. Omurilik felcinin büyük çoğunluğunun meydana geldiği trafik kazalarında emniyet kemerinin değerini anlatmak için kurulan simülatörde ise vatandaşların trafik kazalarında karşılaştıkları tehlikeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

“hayatın her alanında var olduğumuzu göstermek istiyoruz”

Aktiflikte bununla birlikte engelli bireylerin ve vatandaşların iştiraki ile flashmob gösterisi gerçekleştirildi. Geçirdiği trafik kazası kararında omurilik felçlisi olarak hayatına devam eden TOFD Genel Lideri Semra Çetinkaya ise aktiflikte şunları söylemiş oldu: “24 yıl evvel genç ve sağlıklı bir bireyken geçirdiğim trafik kazasında emniyet kemeri takmadığım için omurilik felçlisi oldum. Lakin pes etmeyerek hayata tutundum. 23 yıl evvel derneğimizin kurucusu ve Lideri merhum Ramazan Baş ile TOFD’u kurarak, bizim üzere sandalyeye mahkûm olan fakat hayattan kopmayan insanlara yardım etmeyi hedefledik. Fakat sorumluluğumuz bunun hayli daha ötesinde. Omurilik felcine niye olan olaylar ve davranışlar konusunda toplumun bilinçlenmesi ve engelli bireyler için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu özel günde engelli bireylerin de hayatın her alanında var olacağını göstermek istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı