Dev kayalar düştüğü siteden fotoğraflar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, dün saat 22.30 sıralarında 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede tesirli olan kar yağışı daha sonrası dik yamaçtan kopan kayalar, heyelan kararı 10 katlı 2 apartmanın bulunduğu Duru Sitesi’nin bahçesine düştü.

birlikteindeki irili ufaklı taş ve toprakla bir arada tonlarca tartıdaki 2 büyük kaya, düştüğü site önünde park halindeki 3 arabaya hasar verdi. Sitede yaşayanlar gürültü niçiniyle balkonlara ve pencerelere çıktı.

İhbarla adrese gelen devriye bakılırsavindeki bekçiler ve polis grupları, site bahçesinde güvenlik tedbiri aldı. Daha evvel belediyeye dilekçe vermelerine karşın hiç bir tedbir alınmadığından yakınan site idaresi, son yaşananların akabinde bölgede kapsamlı önlemler alınmasını istedi.

O ANLAR KAMERADA

Kayaların site bahçesine düşme anları da güvenlik kamerasına yansıdı. İmgelerde, kar yağışının tesirli olduğu alanda birdenbire oluşan heyelan kararı devasa kayaların, süratle düştüğü site bahçesinde savrulduğu ve etrafta toz oluştuğu görüldü.

’35 SANİYEYLE HAYATTA KALMIŞIZ’

Sitede yaşayan Funda Taş ve ailesinin, MR randevusuna gitmek için kayaların düştüğü alandan, olaydan 35 saniye evvel araçlarıyla ayrıldıkları ortaya çıktı.

Olaya dair manzaraları izleyen Taş, “Dün akşam konutumuzdan hastaneye gitmek için çıktık. MR randevumuz vardı. Sitenin kapısından çıkarken birden gümbürtü koptu.

Ne olduğunu anlamadık. Sitenin içini de bakılırsamedik. Karanlıktı. Sabah uyanınca gözlerimize inanamadık. Burada kamera kayıtlarını izledik. Resmen 35 saniyeyle hayatta kalmışız. Biz aracımızın yanına geldiğimiz vakit evvel üstündeki karları temizledik.

sonrasındasında etrafında dolaştık kedi falan var mıdır diye. daha sonra da aracın içine binip arabayı çalıştırdık ve ısınmasını bekledik. Kayaların düştüğü alanda oldukça oyalandık. Bizi Allah korudu. Biraz daha dursaydık orada, şu an konuşmuyor olacaktık. yıllardır burada tehlike olduğunu esasen söylüyoruz. Gerekli yerlere müracaatlar yapılmış lakin hiç bir biçimde tedbir alınmamış” diye konuştu.

‘ARAÇLARIMIZ KAYA KÜTLELERİNİN ALTINDA KALDI’

Park halindeki aracı kullanılamaz hale gelen Orhan Yücesan, “Kayaların olduğu arazi belediyeye ilişkin. Site idaresi ve müteahhit bu taşların alınmasını tekraren söylemiş oldu. Biz yıllardır bu taşlar için uğraş veriyoruz.

Olayın akabinde teselli bulduğumuz tek nokta can kaybımızın olmaması. Bu alanda çocuklarımız, torunlarımız oyun oynuyorlar. Bundan daha sonra yetkililerin bu mevzunun üzerine titizlikle eğilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Burada araçlarımız kaya kütlelerinin altında kaldı. Kullanılamaz hale geldi. Bundan daha sonra ne olacak bilemiyoruz. Orada gözle görünen tehlikeli birkaç kaya kütlesi daha var” dedi.

‘DEFALARCA DİLEKÇE VERİLDİ’

Trafik kazası olduğunu sanıp cama çıktığını belirten Mükerrem Yücesan da “Odada oturuyordum. Binanın çabucak yanındaki virajda kaza oldu zannettim. Çığlık atarak cama çıktım fakat trafik kazası nazaranmedim.

ondan sonrasında aracımızın taşlar altında kaldığını gördüm. Biz emekli insanlarız. Ne zorluklarla bu aracı aldık. Ya bu kaya konuta gelseydi ne olacaktı? Kim verecekti bunun hesabını? Tekraren dilekçe verildi. Biz burada gördüğümüz tehlikeyi uzmanlar yetkililer goremiyor mu?” diye konuştu.

‘DEPREM OLDU ZANNETTİM’

Sarsıntı olduğunu zannettikleri anlatan Osman Atmaca ise, “Can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Konutlarımızda uyurken konutlarımıza de girebilirdi kayalar.

İdare tekraren müracaatta bulundu bir tedbir alınması için. Ben uyuyordum o saatlerde. Zelzele oldu zannettim. Baktık ki aracım kayaların altında kalmış” sözlerini kullandı.