Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim en büyük düşmanım faizdir

Severus

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Heyeti’nde konuşuyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu 21. Olağan Genel Konseyi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları tabir etti:

15 Temmuz gecesi esnaf kardeşlerim darbeci hainlere göğüslerini siper ettiler.

hiç bir vatandaşımıza ‘Nerede bu devlet?’ dedirtmedik.

Esnafın üstündeki gelir vergisi yükünü kaldırdık.

Hükümetimizin esnaf ve sanatkarlar sunduğu takviyeler salgın periyodu ile kısıtlı olmadı. Sizin problemlerinizi kendi sorunumuz yaptık.

Benim en büyük düşmanım faizdir. Faizi 12’ye kadar düşürdük. kâfi mi? Yetmez daha da inmesi lazım.

Yılbaşından daha sonra enflasyonun da düşük faiz ile ineceğini savunuyorum.

Sayın Palandöken gaz vermeye alışmıştır. Kamu bankalarına sesleniyorum, kolaylaştırıcı olacaksınız. ötürüsıyla size kredi için başvuran esnafım olduğu vakit onlara imkanlarınız neye el veriyorsa, takviyesi vereceksiniz. Herbiçimde Ziraat Vakıfbank bu dediğimi duymuştur.

Şu anda İngiltere’de sterlin patladı.

Bütün Avrupa ülkeleri şu anda bu kışı nasıl atlayacağız diye düşünüyor. Ancak Türkiye’nin bu biçimde bir sorunu var mı? Yok. Parlamentoda yorgan battaniye dağıtıyorlar.

Bu akşam Putin ile görüşmemiz olacak. Ukrayna ile olan düşünceleri konuşacağız.

Avrupa’daki havalimanları kriz yaşarken İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen yolcu ve kargo noktasında rekor kırıyor.

Mandacı iktisatçıların artık hiç bir geçerliliği kalmamıştır.