Çocuklar, yaz tatilini İngilizceyle geçirmeli

Manolya

Global Mod
Global Mod
İngilizce öğrenmek her insanın hayali. Bu gerçekleştirmenin en kolay yolu ise yabancı lisanla erken yaşlarda tanışmak. Çocuklar için bilhassa yaz ayları ise ders yükünün azlığı sebebilye birfazlaca avantaj sunuyor. Dil Bilimci Seda Yekeler bu süreçte meskende dahi yapılabilecek aktivitelerle lisan ediniminde ilerlemeler yaşanacağını belirtiyor.

hayatınızın kesimi olsun

Çocuklara ders çalıştırır üzere masa başına oturtarak lisan öğretmeye çalıştırmanın yararı olmayacağını belirten Lisan Bilimci Seda Yekeler, “Bunun yerine yabancı lisanı kullanarak yapabilecekleri küçük günlük araştırma nazaranvleri verebilirsiniz. Yabancı lisanı onların hayatının bir modülü haline getirdiğinizde artık bir anne-baba olarak yapmanız gereken tek şey ardınıza yaslanıp çocuklarınızın yabancı lisan gelişmenine hayret etmek olacak. Unutmayın çocuklar ailelerinin kıymet verdiği şeylere bedel verirler. Siz lisan edinimine bedel verdikçe, onlara âlâ örnekler çok, onların pahalar sisteminde de lisan ediniminin sıralaması üstlere çıkacaktır. Z jenerasyonu kendilerine bir şeyler dikte edilmesinden hoşlanmıyor, bu biçimde biz de kıymetlerimizi onlara örnek olarak aktarabiliriz. Çocuklar kulaklarıyla değil gözleriyle terbiye edilir çünkü” dedi.

Konut aktiviteleri yapın

Mesken ortamında lisan öğrenmek için biroldukca aktivite bulunduğuna dikkat çeken Yekeler, “örneğin haberleri kendi lisan düzeylerine nazaran okuyabilecekleri siteler var. Zorluk derecelerini seçerek okuyabiliyor ve hatta tıpkı haberi dinleyebiliyorsunuz. Ya da yalnızca dinleme çalışmaları yapabileceğiniz uygulamalar var. Söz çalışma uygulamaları, okuma uygulamaları, konuşma uygulamaları ve yazma uygulamaları var. Çocuklarımızın telefon ve tabletlerle vakit geçirmesini büsbütün engellemek güç ve bence hakikat da değil. Fakat bu aygıtları faydalı şeyler için kullanmalarını da teşvik ederek lisan edinimini zevk alabilecekleri bir hale çevirmek de fazlaca mümkün” diye konuştu.

Çocuklar, yaz tatilini İngilizce’yle geçirmeli

Öğrencilerin boş vakitlerinin fazlacaluğu niçiniyle yaz tatilinin lisan tahsili için avataj sağladığını aktaran Yekeler, “Biz de bu vakitte tatilde olan öğrencilerimizle online eğitimlerimize devam ederken bir yandan da yüz yüze ağır programlarımızı sürdürüyoruz. Benim geliştirmiş olduğum YEK Metot ile yaz ayları bir sıçrama tahtası olarak öğrencilerimizin sürat kazanmasını sağlıyor. Lisan eğitimi hayli kısa periyodik bir müddetç değil, lakin ağır bir yaz devri eğitimi bu süreci bizim için hayli kısaltıyor. En uzun süren eğitim süreci, en geç başlanmış olan eğitimdir. O niçinle herkesi bir an bile gecikmeden hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir lisan edinmeye davet ediyorum. Yarın bugünden geç olacaktır. Hayal kurmakta zorlananlara da bilhassa lisan edinmelerini tavsiye ediyorum. Yeni bir lisan onlara yeni hayaller armağan edecek ve ufuklarını açacaktır” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı