Cheeseburger Tanımı (Fırında Patates Eşliğinde)

Davut

New member
Cheeseburger Tanımı (Fırında Patates Eşliğinde) İçin Gereçler

• 1 kaç yaprak kıvırcık marul yaprağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık turşusu
  • 2 dilim Cheddar peyniri (Köftelerin birinde kullandım peynir)
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
Fırında patates için

• 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik, kurunane, pulbiber, tavuk sosu
Köftesi için

• Orjinal hamburger köftesi tanımı (Orjinal hamburger köftesi tarifi)
Hamburger ekmeği için

• Hamburger ekmeği (hazır almaya son) (Hamburger ekmeği)
Cheeseburger Tanımı (Fırında Patates Eşliğinde) Yapılışı

1. Öncelikle hamburger ekmeğini tanımdaki üzere hazırlıyoruz gereçler kısmında verdiğim linkleri açarak bakabilirsiniz.????köfteyi de birebir biçimde hazırlayın.(benim köfteleri dinlendirmek için vaktim yoktu kesinlikle dolapta biraz dinlendirilmeli dağılmaması ve kendine gelmesi için)
  2. Patatesleri soyup istenilen biçimde dilimlenir.
  3. Bir kaba alınıp bütün gereçler eklenir ve bir hoş harmanlanıp evvelde ısıtılmış 190 dereceli fırında çıtır olana kadar pişirilir.O esnada dinlenen köfteler dolaptan alınıp orta ateşte ısıtılmış çabucak sonrasında altı kısılmış demir döküm tavaya yerleştirin.
  4. Üstüne biraz bastırıp alt tarafının uygunca pişmesini bekleyin.
  5. Köfteleri kenarlardan denetim ederek kendini bırakmışsa dikkatlice masayla çevirip üst tarafını da birebir biçimde pişirin.
  6. daha sonra hamburger ekmeğini ortadan kesip köftelerin üzerine yavaşça bastırıp fazla yağını ekmeğe alın hoş lezzet veriyor
    🙂
  7. Cheddar peynirini de pişmiş olan köftelerin üzerine koyup birazda peynirle bekletin peynir biraz eriyince alırsınız.(isteğe göre peynirsiz de yaparsınız ancak cheeseburger ismi üstünde peynir olmadan hamburger olur isteğe kalmış :)))
  8. daha sonra hamburger ekmeğine dilediğiniz üzere köfte marul domates ketçap acı sos turşuyu dilediğiniz sırada yerleştirin.(benim köfteler fazlaydı çift köfteli yaptım sizler tanımdaki köfte gereçlerini uygularsanız tek köfteli yapabilirsiniz)
  9. daha sonra benim üzere iki tarafına uzun çubuklardan var ise batırıp ortadan kesin ve tavada birazda bu biçimde ısıtıp sıcak sıcak servis edin. Lezzetine doyum olmuyor bu hamburgerin.denemeyen kalmasın derim.deneyecek olanlara da şimdiden kolay gelsin afiyet olsunn.