Çenesini nasıl kırdığını anlattı

Libero

New member
Eski ulusal futbolcu Hayri Ülgen’in kaleme aldığı, ‘Baba Hayri: Gollerin Efendisi, futbolun beyefendisi’ kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar evvel futbolculuk vaktinde yaşadıklarına dair bir olaya yer verildi.

Kitapta, Hayri Ülgen’in rakip ekipte defans oyuncusu olan Erdoğan’ın çenesini kırdığını anlar anlatıldı.

Ülgen o olayla ilgili, “Maçın bitmesine 20 dakika var. İkili çabaya girdik. Sinirlendim bir an için. Geçirdim dirseğimi hızına. Yere düştü acı ortasında kıvranıyor. Ekip arkadaşları bağırıyor. ‘Çenesi kırılmış’ diye” tabirlerini kullandı.

‘Turkulak’ isimli sitede yayımlanan yazının ilgili kısmı şu biçimde:

“Maç başladı. İETT harikulade oynuyor. Tayyip de… Onlar 1-0 öndeler… Bizim kesinlikle kazanmamız, gol hatta goller atmamız lazım… Atamıyoruz. Çalışıyorum, didiniyorum ancak Tayyip’i bir türlü geçemiyorum. Adeta kale üzere.

Maçın bitmesine 20 dakika var. İkili çabaya girdik. Sinirlendim bir an için. Geçirdim dirseğimi hızına. Yere düştü acı ortasında kıvranıyor. Grup arkadaşları bağırıyor. ‘Çenesi kırılmış’ diye. Yıkıldım… Yerde yatan dostum Tayyip’ti. O oyundan çıktıktan 2-3 dakika daha sonra golümü de attım. Maç 1-1 bitmişti. Ancak finale çıkamadık. Çıkmak için bir gol daha gerekiyordu. Bu skorla ortadan Anadolu Hisarı sıyrılmış, şampiyon olmuştu.”