Bol Proteinli Low Carb Burger (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta akı
- 100 gram labne peyniri
- 4 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 500 gram kıyma
- Tuz karabiber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Karabiber, kırmızı toz biber
- Marul, domates, soğan ve sakatalık turşusu
- Öncelikle yumurtalarımızın akı ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta akını miksere alıp güzelce köpürtüyoruz. Köpüğün tamam olduğunu anlamak için kabı karşıt çevirdiğinizde köpüğün hiç yerinden kaymadığını goreceksiniz. Artık bu köpüğü kenara alıp, öbür bir kaba yumurta sarılarını, labne peynirini ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
- çabucak sonrasında bu karışıma yumurta köpüğünü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Dikkatli karıştırın ki, köpüğünüz sönmesin çabucak.
- Elde ettiğimiz bu karışımı bir kaşık yardım ile yağlı kağıt serilmiş tepsimize porsiyonluyoruz ve susam serpiyoruz, natürel bu isteğe bağlı. Evvelden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Ekmek alternatifimiz pişerken bizde burger köftelerimizi hazırlayalım. Bir kabın içerisine kıymayı alıyoruz, tuz karabiber ve bi ölçü kabartma tozu ekleyip güzelce yoğurup porsiyonlara ayırıp köfte biçimi veriyoruz. Ben gördüğünüz aparatı kullandım, lakin sizler isterseniz elinizle de hal verebilirsiniz. Köftelerimiz pişmeye hazır. Ben tost makinesinde pişirmeyi tercih ettim. İsteyen tavada da pişirebilir.
- Artık yalnızca sosumuz kaldı. Sosumuz için mayonez ve hardalı karıştırıyoruz, karabiber be kırmızı toz biber ile tatlandırıyoruz.
- Burgerlerimizi döşemeye geldi sıra. Ekmek alternatifimizin bir adedini alıyoruz, sosumuzdan bir tatlı kaşığı kadar sürüp bir yaprak marul, köftemizi, bir dilim domates, halka soğanımızı ve iki dilim salatalık turşusu kat kat döşeyerek diğer bir ekmek alternatifimize sos sürüp üzerine ekliyoruz. Low carb burgerimiz hazır ! diyet yapanlarında rahatlıkla yiyebileceği bir çeşit burgerdir!. Afiyet olsun.