Biden ve Sheinbaum çağrı üzerine Meksika-ABD ekonomik ve ticari işbirliği hakkında konuşuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MEKSİKA ŞEHRİ —

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum ve ABD'li mevkidaşı Joe Biden Cuma günü bir araya geldi. Başkan göreve geldiğinden beri ilk teması bu hafta ekonomik, kültürel ve ticari konularda ikili işbirliği konularını ele aldıkları bir çağrı aracılığıyla.

Ocak ayında görevden ayrılacak olan Biden, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Salı günü göreve başlamasının ardından ABD başkanına tebrikleri için teşekkür eden Meksikalı mevkidaşı ile “yakında” görüşeceğini söyledi.

Kuzey Amerika ticaret anlaşması USMCA'da Kanada ile birlikte ticari ortak olan her iki ülke, Meksika yargı sisteminde yakın zamanda yürürlüğe giren tartışmalı bir reform konusunda fikir ayrılıkları yaşadı.

Sheinbaum, X hesabından yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joseph Biden'dan bir telefon aldım” dedi ve “Meksika'nın ilk başkanı olarak göreve başladıktan sonra yaptığı tebrikleri takdir ediyorum” dedi.

ABD başkanı aynı sosyal ağda çağrı hakkında bilgi veren ve Latin Amerika ulusunun başkanı olan ilk kadın olan Meksikalı mevkidaşını “tarihi” olarak nitelendirdiği göreve başlamasından dolayı tebrik eden bir mesaj da yayınladı.

Biden, “Her iki ülkede de refah ve güvenliği artıracak bu güçlü, işbirlikçi ortaklığı sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Diğer şeylerin yanı sıra hakimlerin, hakimlerin ve bakanların halk oyu ile seçilmesini öngören ve yatırımcılar arasında endişeye neden olan ve piyasaları etkileyen yargı reformuna ek olarak, her iki ortağın da çözmesi gereken hassas bir gündem var.

Mexico City ve Washington, Orta Amerika, Güney Amerika ve Güney Amerika'dan gelen muazzam göç akışının getirdiği zorlukları çözmenin yollarını aramanın yanı sıra, Latin Amerika ülkesinde transgenik mısır kullanımına ilişkin USMCA'daki anlaşmazlık çözüm panelinin çözümünü bekliyor. diğer bölgeler ABD topraklarına doğru.

Amerika'nın Sesi ile bağlantı kurun! YouTube kanallarımıza, WhatsApp'a ve bültenimize abone olun. Bildirimleri etkinleştirin ve bizi Facebook'ta takip edin, X ve Instagram.