Başkentli çocukların seçim heyecanı

Manolya

Global Mod
Global Mod
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 26’ncı devir seçimleri için sandık başına gidildi. 9-14 yaş içindeki Başkentli çocuklar, proje ve fikirleriyle seçimlere hazırlanırken, oy kullanarak seçim heyecanı yaşadı. Üye seçimlerinin tamamlanmasının akabinde başkanlık divanı seçimleri yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin yeni periyot hazırlıkları devam ediyor.

Çocuk Meclisi 26’ncı periyot seçimlerine katılan çocuklar, oy kullanarak seçim heyecanı yaşadılar.

150 YENİ ÜYE BELİRLENECEK

Sıhhıye’deki Çocuk Meclisi binasında gerçekleştirilen seçimlere Başkentli çocuklar ağır ilgi gösterdi.

Seçim sonuçlarının akabinde belirlenecek 150 yeni üye 26’ncı periyot Çocuk Meclisi’nde nazaranve başlayacak. Seçimi kazanan Başkentli çocuklar, kozmik çocuk hakları başta olmak üzere çocuk dostu projeler üreterek kent idaresinde kelam hakkı imkanına kavuşacak.

Çocuk Meclisi İdari Yardımcısı Psikolog Damla Anter Tikriti, yeni periyot üyelerin seçimle belirlendiğine dikkat çekerek, şu ayrıntıları verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisinin 26’ncı devir üye seçimlerini yapıyoruz. Pandemi niçiniyle uzun bir ortadan daha sonra 9-14 yaş kümesi Ankara’nın çeşitli okullarından, bölgelerinden gelen çocuklarımızla bir ortada seçim heyecanını yaşıyoruz. Üye seçimlerini yaptıktan daha sonra da başkanlık divanını seçerek bu heyecanı sürdüreceğiz. Ankara çocuklarının sesi, çocuk meclisi diyoruz.”

DEMOKRATİK ORTAMDA SEÇİM

Yeni devir üyelerini belirlemek için demokratik bir ortamda oy kullanmaya gelen çocuklar, heyecanlı olduklarını belirterek hislerini şu sözlerle paylaştı:

-Maya Nil Yıldırım (11 yaşında): “Çocuk Meclisinde projelerimiz var. Onları hazırladık ve bugün seçilecek şahıslara oy vermek için geldik.”

-Mustafa Eren Güler (13 yaşında): “Çocukların hakları önemsendiği için burada oy kullanıyoruz. İnsanların buraya gelmesini istiyorum. Çocuk hakları ile ilgili burada epey hoş işler yapıyoruz ziyaret etsinler.”

-Su Naz Görgel (14 yaşında): “Çocuk Meclisi bizim de milletvekili üzere önemli alınmamıza niye olan hayli hoş bir yer. 3 yıldır etkin üyeyim burada. Meclis benim için çocukların eşit olduğu bedelli bir ortam. Tüm çocuklar buraya adım attığı andan itibaren epey özelleşiyorlar. Hepimiz bir oluyoruz. Dayanışma ruhu var ve benim için bu epeyce değerli.”

Hibya Haber Ajansı