Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Klâsik Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nde düzenlenen iftar programında, Türkmen, Suriyeli ve Afgan sığınmacı yetim çocuklarla bir ortaya geldi. Çocuklarla birlikte iftarını açan Bakan Özer, “Ramazanda, bugün kendileri küçük ancak yürekleri epey büyük olan konuklarımız var. Konuklarımızla bu akşamı geçirmekten epeyce büyük memnunluk duyuyoruz. Hepinizin malum olduğu üzere ramazan birlik, birliktelik, birbirimizle hemhal olduğumuz, kederleri dinlemenin, her birimizin başına farklı öyküler gelebileceğini anlamanın ve biraz daha dünyadan geri çekilmenin ayı. Bugün bu vesileyle bu öyküleri büyük olan gençlerimizle bir arada olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz” dedi.
Özer, öbür lisanlarda diğerkamlık, hemhal olmak üzere sözcüklerin olmadığını belirterek, “Bizim medeniyetimizde var. Zira bu toprakların kadim geleneğinde ‘insanların en güzeli insanlara en faydalı olanıdır’ sözü, kuşaktan nesile aktarılan bir hayat düsturudur. İnşallah bu ramazan ayı çocuklarımızla birlik birlikteliğimizi daha güçlendirir. Ülkemizin daha barışçıl ortamlara sahip olduğu problemlerini çözdüğü senelera vesile olması temennisiyle buradaki tüm kardeşlerimize eğitim hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.
Özer, öbür lisanlarda diğerkamlık, hemhal olmak üzere sözcüklerin olmadığını belirterek, “Bizim medeniyetimizde var. Zira bu toprakların kadim geleneğinde ‘insanların en güzeli insanlara en faydalı olanıdır’ sözü, kuşaktan nesile aktarılan bir hayat düsturudur. İnşallah bu ramazan ayı çocuklarımızla birlik birlikteliğimizi daha güçlendirir. Ülkemizin daha barışçıl ortamlara sahip olduğu problemlerini çözdüğü senelera vesile olması temennisiyle buradaki tüm kardeşlerimize eğitim hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.