Babasını öldüren 15 yaşında kız çocuğuna indirimle 10 yıl mahpus

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, geçen yıl 3 Ağustos günü saat 04.00 sıralarında, Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Sıhhat memuru Cuma Ali Ceylan ile hemşire eşi Emel Ceylan, meskende bilinmeyen niçinle tartıştı. Çift, tartıştıktan daha sonra başka odalarda uyurken, kızları C.C. de gece yarısından daha sonra kalkıp, mutfaktan aldığı bıçakla babasının kaldığı odaya girdi. C.C., uyuyan babasını bıçakladı.

Cuma Ali Ceylan ile kızı C.C. içinde arbede yaşandı. Bedenine 9 bıçak darbesi alan Ceylan, kanlar ortasında kaldı. Emel Ceylan’ın ihbarıyla konuta, polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Sıhhat grubu, Cuma Ali Ceylan’ın öldüğünü belirledi. Polis tarafınca cürüm aletiyle gözaltına alınan C.C., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

‘BABAMDAN HİÇ SEVGİ GÖREMEZDİM’

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlanıp, iddianame düzenlendi. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede C.C. hakkında, ‘üst soydan akrabayı taammüden öldürmek’ kabahatinden ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası istendi. C.C., iddianamedeki sözünde, “Annem ve babamın ortası uzun vakitten beri düzgün değildi. Babam, annemi aldatıyordu. Boşanma aşamasındaydılar. Babamdan hiç sevgi goremezdim. Toplumsal medyadan yaptığım bir konuşmayı gördü, yanlış anladı. Tartıştık, hengame ettik daha sonra ortadan birkaç ay vakit geçti. Elime 2 bıçak aldım. Babam uyurken yanına gittim. Duymasını istediğim kimi kelamlar söylemiş oldum. Uyanmadı. Başında bir süre bekledim akabinde odaya gidip bir süre ailemi düşündüm akabinde babamı öldürmeye karar verdim. Babamı bıçaklamaya başladım. Yorganla bana mani olmaya çalıştı. Annem de sesi duyarak beni babamın üzerinden almaya çalıştı. Babamın boğazını sıkmaya başladım. Gözleri oynuyordu. Hareket etmiyordu. Odama giderken, babam ölmemişti. Annem, polise haber verdi. Polisler gelene kadar da odamda bekledim” dedi.

BERAAT İSTEDİ

Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık C.C., cezaevinden Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, Cuma Ali Ceylan’ın şikayetçi yakınları ise salonda hazır bulundu. Dava, sanığın yaşının küçük olması niçiniyle basına kapalı oturumda gerçekleştirildi. Son kelamları sorulan C.C., beraatini istedi.

Duruşma savcısı, davaya ait görüşünün değişmediğini belirterek, sanığın ‘üst soydan akrabayı tasarlayarak taammüden öldürme’ cürmünden ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpusla cezalandırılmasını istedi.

CEZAYA 3 İNDİRİM

Mahkeme heyeti, sanık C.C.’yi ‘üst soydan akrabayı taammüden öldürmek’ kabahatinden evvel ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpusa çarptırdı. Heyet, sanık hakkında evvel ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak cezasını 24 yıla düşürdü akabinde 18 yaşından küçük olması niçiniyle de ‘yaş küçüklüğü’ indirimi uygulayarak 12 yıla indirdi. Sanık hakkında ‘iyi hal’ indiriminin de uygulanmasıyla cezası, 10 yıla düşürüldü ve tutukluluk halinin devamına hükmedildi.