Babası ölenler için Babalar Günü’ne özel en hoş bildiriler ve kelamlar

Alparslan

Member
ABD’de bir savaş gazisinin kızının teşebbüsleriyle kutlanmaya başlanan Babalar Günü, uzun yıllardır dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çocuklar, babalarına armağanlarını alır. Ancak içimizde öyleleri var ki, bunlar babası ölenler için hoş kelamlari paylaşarak, içimizi acıtır. Baba acısının kolay olmadı herkesçe bilinir lakin bunu yaşayan acısını ortasında daha derin hisseder. Babası ölenler için fotoğraflı, fotoğraflı Babalar Günü bildirileri ve şiirleri de başka bir kıymet kazanır. Baba hasretini anlatan en hoş şiirler, bildiriler ve kelamlar ise babasını kaybedenleri hüzne boğar.

BABASI ÖLENLER İÇİN HOŞ KELAMLAR

* Babalarımızın değerini her şeyde olduğu üzere kaybedince anlıyoruz. Rabbim vefat eden babalarımıza cenneti nasip etsin inşallah.

* Hakkını helal et bana baba. Sıhhatinde senin istediğin üzere birisi olamadım ancak sana kelam veriyorum ne olursa olsun senin istediğin üzere birisi olacak ve her vakit o denli yaşayacağım.

* Bugün babalar günü. Bu babalar gününü tahminen birinci tahminen de tıpkı hüzünle yine babasız geçinenlerimiz de var. Ateş düştüğü yeri yaktığı için bu hüznün tanımı olmadığı üzere empati kurmak da güç hatta imkansız denebilir.

* Kollarından daha huzurlu, daha inançlı, yüreğinden daha sıcak ülke yokmuş babacım. Bunu sen ölünce anladım seni hayli özledim. Babacım

* Babalarımızın pahasını anlatan kelam ve iletilerden bir derleme yaptık.

* Bana bıraktığın en hoş miras, ne meskenler ne de otomobildi babam. Bana bırakacağın en hoş miras, hoş öğütlerin ve hayat ideolojin… Seni hayli özlüyorum babam.

* Babalarımızın pahasını anlatan kelam ve iletilerden bir derleme yaptık.

* Hasret akşamları üzere daldın gönlüme, yokluğun acısı saplandı yüreğime seni özledim be babam

* Babalar soğuk görünür lakin sıcaklığı öldükten daha sonra bile hissedilir.

* Babam sen bizden ayrılalı benim yüzüm gülmedi hiç, sensizlik vakit içinde geçer dediler lakin benim ki geçmedi. Ben her gece düşlerimde seni görüyorum. Baba baba gel diye sana sesleniyorum. Canım babam seni epeyce seviyorum.

* Ölmüş olsan da beni duy baba bu sene de babalar gününü kutlarım.

* Bana hakkını helal et baba. Ellerinden yüzünden doya doya öpmeyi hayli lakin epeyce isterdim.

* Sen hiç baba diye avazın çıktığı kadar sükunet içinde bağırdın mı hiç?

* Yanında hissettiğim inanç hiç değişmedi baba. En inançta olduğum yer kabrinin başıdır artık.

* Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin hissenin var. Seni hiç unutmadın canım babam

BABASI VEFAT EDENLER İÇİN BABALAR GÜNÜ İLETİLERİ

* Babanın ne düzgünü olur, ne de berbatı, en berbatı babasız yaşamaktır.

* Bana eksiklerimi sorma hayat, ‘BABAM DERİM’ tamamlayamazsın…

* Babam bak ben sensiz kaldım, ben babasız kaldım.

* Senin ortamızdan ayrılışının onuncu yılına giriyoruz ancak ben seni hala hayli arıyorum babam.

* Ben babasının hoş kızıyım ona çeken hududunu ondan alan gözlerini bir farkla çeken neredeyse ona benzeyen kızı ben babamın bir kez olsun canım kızım lafını duymak için nelerimi vermezdim..! Allah yerini cennet eylesin babam.

BABASI HAYATTA OLMAYANLAR İÇİN MANALI KELAMLAR

* Kederimi, sevincimi, hüznümü paylaşabildiğim tek insandın. Ben artık kime gideyim.

* Baba, ben bu saklambaç oyununu hiç sevmiyorum.. Sağım-solum sobe. Nereye saklanıyorsun bu biçimde, seni hiçbir yerde bulamıyorum baba..

* Geceler uyumak için değil seni özlemek için var üzere baba. Babalar günün kutlu olsun.

* Seni tekrar gorememek acı verse de bana, elimi uzatıp tutamasan da her daim kalbimdesin canım babam.

* Bugün ömrümdeki her şeyde senin imzan var canım babam. Allah yerini cennet eylesin.

* Hiç durmadan seni ve seninle yaşadıklarımı anlatıp duruyorum. Sözlerim bile senin hasretinle yanıp tutuşuyor. Artık hayatta mahrum lakin Seni epey seviyorum canım babam.

* Bir baba öldü mü bir insan ölmez, bir ömrün sevinci ölür, memnunluğu yıkılır ve birliği bozulur.

* Bugün ömrümdeki her şeyde senin imzan var canım babam. Allah yerini cennet eylesin.

* Bir baba ne vakit ölür. Bir babanın güzel evlatları var ise, evlatları ölene kadar o baba ölmez.

* Yanında hissettiğim itimat hiç değişmedi baba. En inançta olduğum yer kabrinin başıdır artık.

* Koca yürekli hoş babam. Yokluğunda bir babalar günü daha geçiriyorum. Seni epeyce ancak hayli özledim.

* Yokluğunda kor alevlere döndü yüreğim, son bir kere yüzünü görseydim, karlı dağım aslan babam.

* Allah’ım biz evlatları olarak babamızdan razıydık. Sen de ondan razı ol. Babalar gününüz kutlu olsun.

* Sen kimi vakit düşlerime gelip beni öpüyorsun, seni hayli seviyorum diyorsun. Bende seni hayli seviyorum babam.

* Seni tekrar nazaranmemek acı verse de bana, elimi uzatıp tutamasan da her daim kalbimdesin canım babam.

ÖLMÜŞ BABALAR İÇİN DUYGUSAL BİLDİRİLER

* Yanımızdan ayrılalı yıllar oldu lakin evimizdeki varlığın hiç eksilmedi zira daima kalbimdesin canım babam.

* Seni tekrar gorememek acı verse de bana, elimi uzatıp tutamasan da her daim kalbimdesin canım babam.

* Babanın yokluğu eksi kırk derecedeki soğuk hava kadar soğukmuş. İnsanın babası ölünce hiç bir şey içini ısıtmaya yetmiyor.

* Ben daima senin yanında memnundum baba, bak bir daha senin kabrinin başında buluyorum huzuru, seninle konuştukça içim rahatlıyor.

* Yanımızdan ayrılalı yıllar oldu lakin evimizdeki varlığın hiç eksilmedi zira daima kalbimdesin canım babam.

* Koca yürekli hoş babam. Yokluğunda bir babalar günü daha geçiriyorum. Seni epeyce fakat epeyce özledim.

* birlikte yudumlasaydık çayımızı, birlikte yaşasaydık yaşamadıklarımızı. Yalnızca düşlerimde değil yanımda bakılırsabilseydim seni babacığım.

* Seni fazlaca özledim babam diye haykırmak istedim lakin yapamadım, hasretimi gözyaşlarımla gizledim canım babam.

* Cennet yerin olsun, Peygamberimiz komşun, cennet ehli yoldaşın, dualarım seninle olsun. Canım babam.

* Benim hayatımdaki örneğim, benim sıkıştığımda kurtarıcım canım babam parıltı ortasında yat. Seni epey özledim babam.

* Bak baba bugün babalar günü yani senin günün ben bir daha senin yanındayım, çabucak başucundayım. Babalar günün kutlu olsun canım babam.

* Ben her şeyimi sana sorardım. Benim babam bilir derdim. Zira benim en büyük dayanağımdın sen babam. Işık ortasında yat yerin cennet olsun.

* Yüzün daima gözümün önünde canım babam. Senin yerin daima kalbimde olacak. Babalar günün kutlu olsun bir sefer daha.

* Bak baba bende senin üzere baba oldum. Bende evlatlarımı senin üzere yetiştireceğim. Onlara dedeniz bu biçimde yapıyordu diyeceğim.

* Babacığım cenazene yetişemedim, o hoş gözlerine son kere bakamadım. Babam bana hakkını helal et. Allah’ım günahlarını affetsin, yerin cennet olsun.

BABASI ÖLENLER İÇİN EN HOŞ İLETİLER

* Allah’ım sen babama kabir azabı çektirme, şu mübarek gün ve geceler hürmetine ona cennet bahçesinden bir yer nasip eyle. Amin.

* Bir babalar gününü daha sensiz geçiriyorum. Canım babam seni hayli özledim bir sefer daha babalar gününü kutlarım.

* Benim babam dünyalara sığmayacak kadar büyük yürekli, düzgün kalpli, merhametli bir adamdı. Benim babam her vakit kalbimde yaşayacak.

* Mezarında ışık ortasında yat, yerin cennet olsun, komşun Peygamber efendimiz olsun. Dualarımız her vakit seninle canım babam Ruhun şad olsun.

* Baba yanında olmasa da kendini inançta hissettiğin bir sığınakmış, baban olmayınca insan hayattan korkarmış. Canım babam ışık ortasında yat.

* Tahminen kimilerine nazaran babalar annelere göre daha soğuk görünürler lakin babaların yüreği merhametli, sıcacık insanlardır onlar. Tüm ölmüş babalara Şanlı Mevlam mağfiret etsin.

* Bana hakkını helal et baba. Ellerinden yüzünden doya doya öpmeyi epeyce ancak epey isterdim. Babalar günün kutlu olsun.

* Canım babam artık ben de bir babayım. Bu yıl yanımızda olsaydın şayet sana dedeler günü de yapacaktık. Allah yerini cennet eylesin.

* Sen bedenen ortamızdan göçtün gittin lakin ruhun daima kalbimde olacak hoş babam. Seni ölene kadar unutmayacağım. Ölen babaya kelamlar yazımızı okumaktasınız.

* Sen ortamızdan ayrılalı yıllar oldu fakat ben hala alışmadım senin yokluğuna, güya kapı çaldığında sen gelecekmişsin üzere, bir telefon çaldığında sen arıyormuşsun üzere seni hiç unutmadım Canım Babam.

* Ben şunu biliyorum ki sen bizim söylemiş olduklerimiz duyuyorsun, sana dünyada doyamadım babam. Seni üzdüm, kırdım beni affet babam.

* Bugün yaşadığım her şeyde, alışkanlıklarımda, davranışlarımda, oturup kalkışımda benim her şeyimde senin müsaade var babam. Ben seni nasıl unutabilirim. Babalar Gününü kutlarım.

* Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir defa öldü, kör oldum. Yıkadılar, aldılar, götürdüler. Babamdan ummazdım bunu kör oldum. (Cemal Süreya)

* hiç bir lisan senin hasretini anlatacak kadar kuvvetli değil. hiç bir yürek bu acıyı kaldırabilecek kadar kuvvetli değil. Babalar gününü sensiz kutluyoruz bir defa daha baba.

* Bu gün bir sefer daha yetimliğime ağladım canim babam. Yokluğun kor üzere yaktı içimi. Sahipsizliğim indi güya tokat üzere yüzüme sensizlik yetimlik ne zormuş babam.

* Seninle geçirdiğimiz onca hoş senelerdan daha sonra sen aniden çıkıp gittin hayatımızdan oldu mu be babam, beni bu dünyada kimsesiz bıraktın gittin benim hoş babam. Yerin cennet olsun parıltı ortasında yat inşallah.

* Baban giderse; Başı dumanlı dağın masraf. Atan sarfiyat, sırtın masraf, çınar ağacın sarfiyat yaslanacak yer bulamazsın. Baban giderse; Darda sana yetişen elin masraf. Aklın masraf, canın sarfiyat. Şu dağlanmış yüreğinde, çocuk kalan yanın sarfiyat. Baban giderse; öpülecek elin sarfiyat. Bayram sarfiyat.

* Daima söylerdin babam okşayıp saçını seni sevmeye doymadan, senin memnunluğunu görmeden, göçüp gidersem bu dünyadan, dua et, mezarımın başucuna gel kâfi kaygının canım.

* Babam ben her gün geliyorum senin yanına babam.

* Annemse odasında babamın, hasta yatağında, kımıldamadan yatıyor.

* Şöyle bu biçimde hatırlıyorum, beni mevte uğurlayan bir düğün günü. Babamı hatırlıyorum. Babamın mevtini. Kırbacıyla bir arada bir çam ağacına gömülü…