Aksaray’da öğrencisini döven öğretmen için yeni karar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, geçen yıl 14 Aralık’ta, Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda meydana geldi. Matematik öğretmeni Ali İstek Y., öğrencisinin “Hocam, T.K. size küfretti” sözleri üzerine T.K.’yi koridora çıkardı. Ali İstek Y., kendisine niye küfrettiğini sorduğu öğrencisi T.K.’yi tekraren tokatlayıp, boğazını sıktı. Gürültüleri duyarak, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.’yi meslektaşının elinden kurtardı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. de yaşadıklarını babası Duran K.’ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 gün iş bakılırsamez raporu alıp, savcılığa kabahat duyurusunda bulundu.

MESLEĞİNE SON VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, olayın akabinde idari soruşturma kapsamında, Ali İstek Y.’nin öğretmenlik mesleğine son verdi. Ali İstek Y., Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak misyona başladı. Bu süreçte Ali İstek Y. hakkında ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan şahsa karşı kamu gorevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle sıradan yaralama’ kabahatinden 1,5 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

YETERLİ HAL İNDİRİMİYLE 10 YIL MAHPUS

Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ali İstek Y., 15 Şubat’ta görülen duruşmada evvel ‘sıradan yaralama’ hatasından 8 ay mahpus cezası aldı. Mahkeme heyeti, hatanın ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan bireye karşı, kamu nazaranvlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle’ gerçekleştiğini belirterek, cezayı 12 aya çıkardı. Heyet, duruşmadaki tavır ve davranışları ile cezanın failin geleceği üstündeki mümkün tesirini münasebet göstererek uygun hal indirimi uygulayıp, 10 aya düşürerek, kararın açıklanmasını geri bıraktı.

KARAR BOZULDU

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı ile T.K.’nin aile avukatı Ali Oğuz Şahin, cezayı az bulup, alt sondan uygulanmasına ve kararın açıklanmasının geri bırakılması sonucuna, üst mahkemede itirazda bulundu. Bunun üzerine Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı haklı bularak sonucu bozdu.

ÖĞRENCİSİNİ SUÇLADI

Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada savunma yapan Ali İstek Y., “T.K. sigara içtim, diye bana iftira attı. Ben onu daima okşayarak uyardım. Buna da bütün sınıf şahit. Talha kedileri boğup öldürüyordu, bacaklarını ayırıyordu. Okuldaki kız çocuklarını taciz ediyordu. Bundan dolayı uyardım. Onun fotoğraf öğretmeni olmasını istiyordum. 2013 yılında da buna benzeri bir olay hayatıştım ve 25 gün mahpus cezası aldım. Düzgün biçimden dolayı 20 güne düşürdüler, cezam ertelenmişti. Ben 2014 yılında KPSS imtihanında Türkiye 84’üncüsü oldum. Mahkemenizden de cezanın ertelenmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Ali İstek Y.’ye ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan bireye karşı kamu bakılırsavlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle sıradan yaralama’ kabahatinden 1 yıl 6 ay mahpus cezası verdi.

T.K.’nin ailesi de sonucu az bulduklarını belirterek, itiraz edeceklerini söylemiş oldu.

Evlilik oyunu İstanbul’da bozuldu! Yasa dışı organ nakli yapan çete çökertildiHaberi Görüntüle

Nükleerin korkusu yetti! Avrupa’da eczanelere akın ettilerHaberi Görüntüle