Akılalmaz olay! Tabip, başka yaşadığı tabip eşinden hastanede şiddet gördü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
14 yıldır Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde vazife yapan Pratisyen Tabip Dr. Nesrin Kanbal (47), 22 yıldır evli olduğu eşi N.Y.’den (56), daima darp edildiği için 2 yıldır farklı yaşıyordu. Kendisi üzere Kuşadası Devlet Hastanesi’nde diyaliz tabibi olan N.Y.’nin 22 yıllık bağlantılarında, daima kendisini ve çocuklarını darp ettiğini tez eden Nesrin Kanbal, son olarak hem kızlarını görmek birebir vakitte rahatsızlığından dolayı İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geldi. Burada sonuçlarını hocalarına göstermeye çıktığında eski başhemşiresi tarafınca eşinin bağımlılık polikliniğinde bulunduğunu öğrendi. Doktor olan eşinin diyaliz imtihanına çalışması için notları götürdüğünde şiddet gördüğünü tez eden Nesrin Kanbal, “Beni en epey rahatsız eden olay, bağırdım çağırdım, bulunduğum odanın kapısı açık ve hemşire odasının karşısında. Ara olarak 3 metre bile değil. Bu kadar çığlığa hiç kimse gelmedi” dedi.

“HAZIRLADIĞIM NOTLARI VERMEK İÇİN BAĞIMLILIK SERVİSİNE GİTTİM”

Yaşadığı dehşet anlarının öncesini anlatan Dr. Nesrin Kanbal, “22 yıllık acil ve diyaliz doktoruyum. 14 yıldır Söke Devlet Hastanesinde çalışıyorum. Dün gece hastalığım yüzünden güç bir nöbet geçirdim. Nöbetimi tamamladıktan daha sonra İzmir’de yaşayan kızlarımın yanına geldim. İzmir’e geldiğim vakitte eğitim aldığım ve hocalarımın olduğu Ege Üniversitesi’ne ağrılarımın artması sebebiyle başvurdum. Hastane Acil servisinde denetimlerim yapıldı. Gerekli testleri yaptırdım. Hem hocalarımı ziyaret gayeli birebir vakitte sonuçlarımı hocalarımı göstermek için Ege Üniversitesi’nde bulunan nefroloji kısmına çıktım. Orada arkadaşım ve eski başhemşirem yanıma geldi. Yanıma gelince bana dünkü diyaliz imtihanında bulunmadığımı ve imtihanları geçenlerin listesinde adımı olmadığını ve eski eşimin de imtihanı geçemediğini söylemiş oldu. Bana niye imtihana gelmediğimi sorduğunda, eski eşimle uzun vakittir konuşmadığım için imtihandan haberim yoktu dedim. Eşimde burada galiba diye sorunca da ‘evet burada bağımlılık servisinde yatıyor’ dedi. Hemşire arkadaşım benden eşime ulaştırmam için diyaliz imtihanının notlarını istedi. Bende elimdeki notları ve flaş belleği kendisine ulaştıracağımı ve diğer notlar var ise verebileceğimi söylemek zorunda kaldım. 3 çocuğumun babasıdır. 2 yıldır başkayız lakin 22 yıllık evliliğimiz oldu âlâ makus. Sonuçta birlikte büyüdük. birlikte yaşlandık. 3 çocuğumun ve geçmişin hatırına hazırladığım notları vermek için bağımlılık servisine gittim. Bağımlılık servisi kilitli bir servis. Kart yolu yahut ziyaretçilerin isteği üzerine açılan bir kapı değildir. Yalnızca orada hastaların ve çalışanların bulunduğu bir yer. Durumu oradaki çalışanlara anlattım elimdeki notları ve flaş belleği bir de kahvaltılıkları eski eşime bırakılmasını rica ettim. Onlarda soldan ikince odada oturuyor kapıda açık siz bırakabilirsiniz zira bunlar bedelli gereçler. Bende bundan dolayı içeri girdim. Çok muhatap olmak istemediğim için, ‘not istemişsin bende sana bırakıyorum. aslına bakarsan 2-3 hafta burada yatacağını biliyorum. En azından bu biçimde ders çalışırsın” dedim.

“ARKAMI DÖNMEMLE DUVARI GÖRMEM BİR OLDU”

Uzun müddet farklı yaşadığı eşi tarafınca hastane içerisinde darbedildiğini söyleyen Dr. Kanbal, “Arkamı dönüp gidiyordum lakin gerimi dönmemle duvarı görmem bir oldu. Nasıl bana yetişti, nasıl duvara girdim hiç bilgim yok. Direk sağ omuzum, sağ kulağım burnumun bir kısmı ve başımın sağ kısmı büsbütün duvardaydı ve üstüm başım kan ortasındaydı. Sağ dişlerimden en az 4 tanesi kırık bir biçimde elime geldi. Beni en epeyce rahatsız eden olay, bağırdım çağırdım, bulunduğum odanın kapısı açık ve hemşire odasının karşısında. Aralık olarak 3 metre bile değil. Bu kadar çığlığa hiç kimse gelmedi. Görmedim. Kaç dakika geçti bilmiyorum. Elimdeki cep telefonuyla da yüzümü ve başka yerlerimi darp etti. Yalnızca yüzümden burnumdan akan kanları hatırlıyorum. Kapıda birkaç hasta yakınının ve hasta bakıcının dış kapıya geldiğini gördüm. Maalesef ben kendimi kapının dışına attım. Kendimi koridora attım” sözlerine yer verdi.

YILLARDIR ŞİDDET GÖRÜYORMUŞ

Ayrı yaşadığı eşinin yıllardır kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını söyleyen Kanbal, “Beni kimse o adamın elinden almak ya da kurtarmak üzere bir konumu olmadı. Çok şükür kendimi dışarı atabildim. Koridorda kamera var ise onlarda bu olaya şahittir. aslına bakarsanız benim eski eşimin yanılmıyorsam orada 10 yıl ortasında 6. yatışı. Benim 22 yıllık eşim ve 3 çocuğumun babasından ayrılmamın niçini, yaklaşık 12 yıldır alkol bağımlısı ve alkolik tedavisi almasına karşın berbat alışkanlıklarından vazgeçememiş olması ve bunu aile ömrümüze yansıtıp ben ve çocuklarımı, bilhassa beni yıllardır darp etmesi. Bu işlerden oluşan sebeplerden sicili de hem resmi hem isimli sicili dolu. Maalesef bayana yönelik şiddetin en yüksek boyutundayız. 22 yıldır eşim tarafınca daima darp ediliyorum. Evlilik hayatım boyunca da daima darp edildim. En az 12 yıldır alkol ile gayretinden dolayı darp edildiğim için daima sessiz kalıyordum. Ayrıldığım 2 yıl ortasında bile en az 3 kez resmi kurumun ortasında, hastanenin önünde, polislerin önünde darp edildim” açıklamasında bulundu.