Adana’da 3 polisi yaralayan kişi tutuklandı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Edinilen bilgiye bakılırsa, olay, 21 Ağustos günü saat 23.00 sıralarında Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi’nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Kabahatlerle Gayret Şube Müdürlüğü’nde bakılırsavli sivil polis takımı, Kaan Y.’yi (18) gözaltına almak istedi. Şüphelinin yakınları Murat K. (27) ile Tahir Gürler (22) polise direnince arbede çıktı. Arbede sırasında Gürler, pompalı tüfekle polislere peş peşe ateş açtı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, 3 polis, bedenlerine isabet eden saçmalarla yavaşça biçimde yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine ambulans ve hayli sayıda polis grubu sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Özel harekat ve TEM takımları zırhlı araçlarla bölgeyi ablukaya aldı. Şüphelilerin kaçmış olabileceği bedellendirilen epey sayıda adrese baskın yapıldı. Murat K.’nin meskeninde yapılan aramada, hadisede kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi.

“EVE GELENLERİ HASMIM ZANNEDİP, ATEŞ AÇTIM”

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Ofis Amirliği grupları, şüphelilerin Pınar Mahallesi’ndeki bir meskende saklandıklarını belirledi. Adrese düzenlenen operasyonda Gürler ile bir arada Murat K. ve Kaan Y. gözaltına alındı. Polise ateş açan Gürler, emniyetteki tabirinde, “Eve gelenleri hasmım zannedip, ateş açtım. Polis olduklarını bilseydim, sıkmazdım” dedi.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tahir Gürler çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Murat K. ile Kaan Y. ise isimli denetim kaidesiyle tutuksuz yargılanmak üzere özgür bırakıldı.