ABD Kongresi'nden ek fon alınmadan göç akışını durdurmanın zorluğu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Daha fazla göster

Daha az göster

Başkan Joe Biden, günde 2.500'den fazla göçmenin düzensiz bir şekilde ABD'ye geçtiği tespit edilirse sınırın sığınmacılara geçici olarak kapatılması yönünde bir idari emir yayınladı. Biden, Cumhuriyetçilerin göç ve iltica sisteminde reform yapılmasına yönelik iki partili bir girişime karşı çıkmalarından üzüntü duyuyor. “Bugün Cumhuriyetçilerin engelini aşıyorum ve başkan olarak elimdeki yürütme yetkisini kullanarak sınır sorununu çözmek için kendi başıma elimden geleni yapıyorum. Biden, “Açıkçası bu konuyu iki partili yasalar yoluyla çözmeyi tercih ederdim” dedi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin lideri Mike Johnson, sınırda hareket etmek için yasanın gerekli olmadığına inanıyor. “126 gün önce Biden'a, neden kendi yarattığı sınır felaketini çözmek için geniş yürütme yetkisini kullanmadığı soruldu. 126 gün önce kameralara baktı ve hiçbir seçeneğim olmadığını, yapmam gereken her şeyi yaptığımı söyledi. Yapabilirim,” diye temin etti Johnson.

2021'den 2023'ün sonuna kadar, İç Güvenlik Bakanlığı yaklaşık 4 milyon göçmeni Meksika'ya veya menşe ülkelerine geri gönderdi. Ancak 2,3 milyon kişinin daha Amerikan topraklarında kalmasına izin verildi. Göç ABD'de siyasi tartışmaları alevlendirirken Beyaz Saray da güney sınırına kısıtlamalar getiriyor. Tarafsız Kongre Bütçe Ofisi, hesaplamalarına son göç akışını da dahil ettikten sonra, göçün önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomiye ek 7 trilyon dolar yaratacağını tahmin ediyor.