4 gündür kayıptı! Alzheimer hastası adam bitkin biçimde bulundu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sarıçalı Mahallesi’nde 13 Nisan sabahı odun toplamak için konutundan çıkan Alzheimer hastası Mehmet Vural, ormanda kayboldu.

Vural meskene dönmeyince yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbarın akabinde Komando Arama Kurtarma (JAK), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) takımları ile Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) harekete geçip, çalışma başlattı. AFAD’ın sürdürdüğü arama çalışmalarında insansız hava aracı (İHA) ve termal kameraların yanı sıra 3 dron, 2 köpekli arama takımı, jandarma grupları, Manisa ve İzmir AFAD grupları, ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği, AKUT, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ve AFAD gönüllüleri de yer aldı.

‘OKUYORUM, ÜFLÜYORUM’

Jandarma Komando Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD grupları, bu sabah saatlerinde 4 gündür kayıp olan Vural’ı, konutuna 15 kilometre uzaklıktaki Eskiköy mevkisindeki bir dere yatağında bitkin biçimde buldu. JAK takımınca su içirilip, giysileri değiştirilen Vural, “Okuyorum. Üflüyorum. Komutanlarımla buluştur beni ya resulallah. Kimseye ziyanım yok” dedi. Bu sırada Vural’ın kelamları, takımları de duygulandırdı. Sıhhat takımlarınca teslim edilen Vural, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.