4 gün ortayla ikinci kere zehirlediler! Ben artık ‘seri katil’ diyorum

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çankaya ilçesi Yaşamkent’te Dilek Mermerci’nin konutunun karşısındaki boş yerde beslediği sokak köpeklerinden 3’ü, 1 ay ortayla araçtan atıldığı sav edilen zehirli etlerden yemeleri kararı öldü.

Geçen hafta 1 köpeğin öldüğü hadisede etlerden yiyen köpeklerden 2’si ise zehirlenmelerine karşın veteriner kliniğinde tedavi edilerek kurtuldu. Sıhhatine kavuşan ‘Dayı’ isimli köpek, dün akşam saatlerinde bir daha tıpkı yerde araçtan atılan eti yemesi kararı zehirlendi. Köpek, kendisini sokakta besleyen İstek Mermerci’nin konutunun önüne giderek yere yığıldı. Mermerci, ikinci kere zehirlenen köpeği kliniğe götürdü. Klinikte tedavi altına alınan köpeğin kurtulma bahtının az olduğu açıklandı. Köpeğin klinikteki imajını toplumsal medyada paylaşan hayvanseverler, 3’üncü kez birebir yerde köpekleri zehirleyenlerin yakalanmasını ve bölgeye güvenlik kamerası takılmasını istedi. Sokakta beslediği köpeklerin can güvenliğinin kalmadığını söyleyen Mermerci, baktığı 5 köpeği ise onların da zehirlenme tehlikesi niçiniyle veteriner kliniğine teslim etti.

‘CANLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOK’

Dilek Mermerci, köpeğin sıhhat durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, “4 gün daha sonra bir daha tıpkı iftar saatinde ben buna artık ‘seri katil’ diyorum bilhassa iftar saatini insanların olmadığı saati seçiyor, geliyor, zehirleyip gidiyor. ‘Dayı’ ismini taktığımız Kangal kırması köpeğimiz süratli biçimde geldi sitenin güvenliğinin oraya sığındı. Biz arkadaşlarımız ile ‘onlar artık burada yaşayamaz’ diye kümeler halinde baktığımız köpekleri aldık, kliniğe yerleştirdik. Ben orada bıraksam, teker teker ölülerini bulacağım. Burada canların can güvenliği yok. Bekçi yok, kamera yok. Buraya çocuklar da geliyor, bunun önüne geçilsin artık. Emniyete şikayette bulunduk, söz verildi, et kesimi incelemeye alındı. İnşallah ondan da bir sonuç çıkar. Lütfen hassas olalım” dedi.

Hayvansever Elif Kutlugün (47) ise ikinci defa zehirlenen köpeğin hayat savaşı verdiğini belirterek, “İftardan evvel bu hayvanların zehirli et ile zehirlenmesini hangi vicdan, hangi din kabul eder. Bu bir tüzel sıkıntı. Bu hayvanların kulaklarında küpeler var. Bu şu demek; bu hayvanlar devletin müdafaası altında ve bunu temelinde koruyan bir kanun var” tabirlerini kullandı.