14 katta ne oldu? Koli bantlı dehşette akılalmaz gerçek

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ataşehir’de geçtiğimiz yıl Ocak ayında, 15 katlı binanın 14’üncü katından alevler yükseldi. İtfaiye takımları yangına müdahale ederken, konutta elleri koli bandı ile bağlanmış Alev Ş. yaralı olarak buldu. Alev Ş., eski sevgilisi tarafınca elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlandıktan daha sonra konutu ateşe verildiğini öne sürdü.

İDDİANAMEDE ŞOK GERÇEK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede şok eden gerçek ortaya çıktı. İddianamede soruşturmanın Alev Ş.’nin şikayetiyle başladığı belirtilerek, olay tarihinde verdiği sözüne yer verildi. Alev Ş.’nin olay günü erkek arkadaşı Emre Y.’nin konutuna geldiği, kendisiyle bir ölçü alkol aldığı, bir süre daha sonra tartışmaya ve arbede etmeye başladıklarını söylemiş olduği açıklandı. daha sonrasında yaşananları hatırlamadığını belirten Alev Ş.’nin, “Gözünü açtığında apartman boşluğunda olduğunu, konutundan dumanlar çıktığını, Emre Y.’nin benim ellerimi, kollarımı ve ağzımı bantlayarak meskenimi ateşe verdiği anı şu an hatırlamıyorum. Şu an hafızam gidip geliyor. Güzelleştikten daha sonra ek tabir verebilirim. Emre Y.’den şikayetçiyim” dediği aktarıldı.

ESKİ SEVGİLİSİ: RUHSAL SIKINTILARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Kuşkulu olarak soruşturulan Emre Y., suçlamayı kabul etmediğini, Alev Ş.’nin birkaç ay evvel hudut krizi geçirip bileğini kestiğini, ruhsal sıkıntıları olduğunu düşündüğünü belirtti. Emre Y., “Ben olay günü saat 17.00 sıralarında Alev’in ikametinden ayrıldım. Ellerini kollarını bağlamadım. Meskeni ateşe vermedim” dedi.

İTFAİYE ÇALIŞANI: RAHATLIKLA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR BİÇİMDE BAĞLANMIŞTI

İddianamede olay yerinde vazifeli itfaiye işçisi İ.G. ve A.Ç.’nin, şahit olarak tabirleri yer aldı. İ.G. tabirinde, Alev Ş.’nin elindeki ve ayağındaki ipin rahatlıkla çözülebilecek bir biçimde bağlandığını, şuurunun tam kapalı olmadığını söylemiş oldu. Yangının niye çıktığını anlayamadıklarını söyleyen İ.G., “Ben 10 yıllık itfaiye memuruyum, tertipli eğitim alıyoruz. Bu yangının biz gelmeden azamî 5 dakika evvel çıktığını söyleyebilirim” dedi. A.Ç. ise tabirinde meskenin yatak odasında bir hanımı elleri ve ayakları bağlı biçimde bulduklarını, ayaklarının sıkı, ellerinin ise fazlaca sıkı bağlı olmadığını anlattı.

APARTMANA YANGIN ÇIKARSA NERDEN KAÇARIZ YAZMIŞ

Apartman sakinlerinden N.Ö.’nün sözü de iddianamede yer aldı. N.Ö., yangın çıkmadan 4 gün evvel Alev Ş.’nin binanın girişinde bulunan aynaya “Yangın çıksa biz nereden kaçacağız” formunda yazı astığını gördüğünü söylemiş oldu.

KUŞKULU SEVGİLİ 3 SAAT EVVEL BİNADAN AYRILMIŞ

İddianamede güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği belirtilerek, Emre Y.’nin yangından 3 saat evvel binadan ayrıldığının tespit edildiği bildirildi. Yangının 19.21’de çıktığı ve yangına müdahalenin ihbardan 7-8 dakika daha sonra yapıldığı iddianamede hatırlatıldı Alev Ş.’nin ellerinin ve ayaklarının epeyce gevşek bir biçimde ve bir insanı zapt edilemeyecek biçimde bantla bağlı olduğu vurgulanan iddianamede, Alev Ş.’nin yaklaşık 3 saat boyunca konutta yalnız kaldığı da hatırlatıldı.

Alev Ş.’nin beyanlarının hayatın olağan akışına alışılmamış olduğu tabir edilen iddianamede, yangın çıkartarak kabahat uydurduğunun anlaşıldığı değerlendirmesi yapıldı. Emre Y. hakkında ‘Yangın çıkartarak taammüden öldürme’, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ hatalarından dava açılmasına yer olmadığı bildirildi.

YANGINDAN daha sonra RUHSAL TEDAVİ GÖRDÜ

Şikayetiyle başlayan soruşturmanın şüphelisi olan Alev Ş.’nin ‘Yangın çıkararak genel güvenliğin taammüden tehlikeye sokulması’ ve ‘Suç uydurma’ cürümlerinden 6 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılması istendi. Yangından daha sonra Alev Ş.’nin cinayet sürece kanısı manasına gelen ‘homisid’ niyet ve davranışları niçiniyle Erenköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Alev Ş.’nin psikiyatrik rahatsızlığı niçiniyle kendisi ve toplum için tehlike oluşturduğu, öbür biçimde korunamayacağı değerlendirmesiyle, onayı alınmadan hastaneye yatırıldığı öğrenildi.